Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

3 de març de 2013 Dia radiant de neu pols

diumenge, 3 de març de 2013
Un nou dia radiant i assolellat avui amb la presència d'alguns núvols prims que a última hora de la tarda enteranyinaven parcialment el cel. L'ambient fred a primeres hores, més suau a migdia, la qualitat de la neu pols, hi ha molta neu a les muntanyes i vent en calma.

Les màximes avui han arribat als 14ºC al fons de les valls, al voltant dels 7ºC a mitja muntanya i entre -0,5ºC i 3ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat més baixes amb valors entre -5ºC i -2ºC a les valls i al voltant dels -5ºC i -6ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP