Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

4 de març de 2013 Noves precipitacions

dilluns, 4 de març de 2013Imatges del refugi Certascan a 2.240m (Pallars Sobirà) enviades per Alejandro Gamarra guarda del refugi, on podem veure la quantitat de neu acumulada que quasi cobreix el refugi que té una alçada de set metres

Dia variable amb nuvolades que han anat a més amb el pas de les hores i han deixat precipitacions amb una cota de neu entre els 1.600 i 1.800m, a hores d'ara el port de la Bonaigua calen cadenes segons el Trànsit.
Les temperatures no han estat tan baixes com les ahir pel que fa a les mínimes, al voltant dels 0ºC de mínima a les valls i de -6º a alta muntanya. Les màximes han estat més curtes amb valors al voltant dels 10º o 12º a les valls i al voltant dels -3ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP