Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

6 de març de 2013 Nevades a cotes altes

dimecres, 6 de març de 2013


Jornada molt variable amb núvols, precipitacions i nevades a cotes elevades al voltant dels 1.800m. el port de la Bonaigua torna a estar tancat.

Les quantitats recollides:
Esterri A. 8,4mm
Planes de Son 6,6mm
Llagunes 8,4mm
Farrera 15,4mm
Amitges 12,4mm
Rialp 5mm
Port Ainé 13,8mm
Sort 5mm
Bonaigua 13,2mm
Salòria 27,6mm

Les temperatures màximes han arribat als 12º al fons de les valls, al voltant dels 7º a mitja muntanya i entre -1º i 2º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 1º i 6º a les valls i entre -3º i -1º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP