Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 de març de 2013 Algunes precipitacions

divendres, 8 de març de 2013

Jornada variable amb algunes precipitacions com ara 3,4mm a Esterri d'Àneu, 4,2mm a Planes de Son, 7,2mm a Amitges, 1mm a Rialp, 5,6mm a Port Ainé, entre d'altres.
Les temperatures màximes han estat més suaus a les valls amb valors màxims que han arribat als 17º a Sort o 15,1º a Esterri, mentre que a la resta ha estat entre 10º i 12º i a alta muntanya entre 1º i 5º. Les mínimes han estat entre -0,5º i 5º a les valls i al voltant dels -5º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP