Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Iglús a l'Alta Baviera (Alemanya)

dimecres, 20 de març de 2013

El nostre amic Xavier Cano, des dels Alps Bavaresos, ens envia aquestes imatges sobre un curs de construcció d'iglús que va a dur a terme durant un cap de setmana d'aquest hivern a Oberallgäu, on ens diu textualment:

"La regió del Oberallgäu ocupa l´extrem occidental dels Alps Bavaresos, fronterera amb els estats federats austriacs de Voralberg i Tirol. Els Alps Bavaresos - també anomenats Alps Calcaris del Nord - tenen una altura modesta comparada amb les regions veines austriaques, la màxima cota de l´Oberallgäu, la Hochfrottspitze, fa només 2.649 m. Ara bé, com que es tracta de la primera linea de muntanyes venint del nord i com que la plana prealpina des de la que s´eleven els cims es troba a uns 600 metres sobre el nivell del mar, la sensació de gran alcada és molt acusada.

El segón dia del curs, és a dir diumenge, vam fer una curta matinal amb raquetes fins el cim del Riedberghorn, que fa poc més de 1.800 m. És un fantàstic mirador sobre els Allgäuer Alpen.

La nit la vam passar a dintre del propi iglú que cada participant havia construit. Mentre a l´exterior la temperatura era de -8°C a dins es quedava entre els 0° i +1°C. Amb sac de dormir de ploma la nit es va fer forca passable."

Més informació de la zona:  http://es.wikipedia.org/wiki/Distrito_de_Alta_Algovia

Totes les fotografies són propietat de l'autor: Xavier Cano, qui ens ha donat l'autorització per a publicar-les exclussivament en aquest blog.
Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP