Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

La "congesta" de la Peülla 5m de neu

dimarts, 5 de març de 2013

A la zona de la Peülla, al Pallars Sobirà, es forma aquesta congesta que enguany i degut a les fortes nevades caigudes a la zona té un gruix espectacular de més de 5metres. Les formes sinuoses són contínuament modificades per les noves nevades i pel vent, formant aquest conjunt tan artístic i que al llarg de tota la temporada anem fotografiant.

A

Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP