Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Les conseqüències de la llevantada

diumenge, 10 de març de 2013
Us deixem un breu resum de les conseqüències de la última llevantada que ha afectat al litoral, deixant onades de més de 2,5m a la costa tarragonina, el riu Francolí que es va sortir de la llera i baixava a l'ample, i la platja de la Pineda que ha quedat totalment destrossada, les pedres les va arrossegar fins a mig passeig.
Fotografies: Ramon i Conxi.
Queda prohibida la seva reproducció sense la prèvia autorització.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP