Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Postals de neu del pirineu de Lleida #DMM

dissabte, 23 de març de 2013
Per a tots vosaltres la nostra felicitació del DIA MUNDIAL de la METEOROLOGIA amb els magnífics paisatges nevats de l'alt pirineu.
Avui 23 de març se celebra el Dia Meteorològic Mundial arreu del món, el lema d'enguany és "Vigilar el temps per a protegir vides i béns".
Des d'aquest racó del pirineu català, com a observadors i vigilants, col·laboradors del Servei Meteorològic de Catalunya, us desitgem a tots/totes feliç dia.Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP