Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Xerrada "Meteo per a excursionistes"

dilluns, 18 de març de 2013


El proper 5 d'abril a les 19:30h us esperem a tots al Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça (Av. Victoriano Muñoz, 48 - El Pont de Suert), on parlarem i farem un passi de fotografies per a saber interpretar els signes del cel i el que us podeu trobar quan sortiu a muntanya. Per a tots els públics.

Organitza: CEAR Centre Excursionista Alta Ribagorça.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP