Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

11 d'abril de 2013 Dia variable i algun ruixat

dijous, 11 d’abril de 2013


Dia molt variable amb sol i nuvolades que a última hora de la tarda han deixat anar uns petits ruixats que han deixat 1mm a Planes de Son o 3,4mm a Port Ainé.
Gran amplitud tèrmica entre el dia i la nit però només al fons de les valls, amb mínimes que han estat al voltant dels 5ºC al fons de les valls i màximes al voltant dels 19ºC. A hores d'ara les temperatures tornen a ser baixes entre 8º i 11º a les valls. A alta muntanya les mínimes han estat al voltant dels 0ºC i les màximes al voltant dels 4ºC on amb prou feines no hi ha hagut amplitud.
Consulteu el butlletí de perill d'allaus per als propers dies, avui el perill és 2/3.
http://www.igc.cat/web/ca/allaus_butlleti_occ_grafic.php

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP