Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 d''abril de 2013 Alguns núvols i ambient agradable

divendres, 12 d’abril de 2013

Pantà de Sant Antoni aquesta tarda
Jornada tranquila amb una mica de vent de nord i nuvolositat variable però amb ambient agradable a les hores centrals del dia al fons de les valls, amb màximes que han arribat als 17ºC, als 12º a mitja muntanya però només 3º o 4º a alta muntanya. Les mínimes han estat baixes a tot arreu, al voltant dels 4º al fons de les valls, 1º a mitja muntanya i a alta muntanya han estat negatives amb valors de fins a -6ºC a Espot o -5,1º al pic de Salòria.
El cap de setmana es preveu radiant.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP