Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

15 d'abril de 2013 Nuvolositat variable

dilluns, 15 d’abril de 2013

Després d'un cap de setmana molt estable amb molt sol i temperatures clarament en augment, avui el dia ha sigut amb nuvolositat variable i amb el cel força cobert però amb temperatures igualment suaus.
Han passat dels 20ºC a totes les valls, amb valors de 24,8ºC a Sort, 22,5ºC a Esterri d'Àneu o 20,5ºC a Farrera, a llocs més elevats les màximes han arribat als 17.7ºC a Planes de Son o 14,7ºC a Port Ainé, mentre que a alta muntanya les màximes han estat al voltant dels 8º o 9º.
Les mínimes han estat entre 4º i 7º a les valls i al voltant dels 4º o 5º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP