Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 d'abril de 2013 Tranquil i assolellat

diumenge, 21 d’abril de 2013


Dia radiant i assolellat al pirineu en general, amb només algunes pinzellades de núvols a última hora de la tarda.
Les temperatures màximes van pujant lentament i avui els valors han arribat als 14º a les valls, al voltant dels 8º a mitja muntanya i dels 3º a alta muntanya. Les mínimes han estat negatives a la majoria dels llocs, entre -2º i 4º a les valls i al voltant de -4º a alta muntanya. Les temperatures a hores d'ara tornen a ser baixes amb valors ja negatius a alta muntanya i de 8º a 10º a les valls.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP