Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 d'abril de 2013 Arriben canvis

dijous, 25 d’abril de 2013

Tot a punt per les jornades Meteo i Muntanya d'aquest cap de setmana
Arriba un canvi de temps que de moment ha deixat els cels molt coberts i les primeres precipitacions que aniran a més les properes hores amb una baixada de temperatures que es notarà sobretot a la nit de dissabte cap a diumenge. De moment les quantitats recollides són febles, al voltant dels 2mm o menys.Per demà tarda i nit hi ha un avís per intensitat de pluja http://www.meteo.cat/servmet/smp/html/562_26-04-2013_elPallarsSobira.html

Les temperatures avui han arribat als 17º gairebé 18º al fons de les valls, al voltant dels 14º a mitja muntanya i entre 6º i 8º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 1º i 5º a les valls i ha glaçat lleugerament a alta muntanya amb valors de -0,5º a 1º, els propers dies les mínimes seran més baixes.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP