Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 d'abril de 2013 Acabem el mes amb pluges

dimarts, 30 d’abril de 2013
Un nou dia amb molta variabilitat, núvols, gris i precipitacions que han anat deixant al llarg del dia, sobretot, per la tarda pluja.
Les quantitats recollides avui: Esterri 18,2mm, Planes de Son 14,8mm, Llagunes 16mm, Port Ainé 26,4mm.
Les temperatures màximes han pujat una mica respecte les dels darrers dies, fins a 16ºC al fons de les valls, al voltant dels 10ºC a mitja muntanya i al voltant dels 3ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 0ºC i 5ºC a les valls i entre -4ºC i -1ºC a alta muntanya.

Resum precipitació mensual:
Esterri A. 53,2mm
Planes de Son 71,6mm
Llagunes 115,6mm
Farrera 122,6mm
Port Ainé 159,2mm
Rialp 74mm

Alins 62,4mm
Estany Gento 124,6mm
Capdella 109,6mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP