Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

6 d'abril de 2013 Nevades, torb i fred

dissabte, 6 d’abril de 2013

Dia gris, rúfol, amb vent i neu que encara cau a hores d'ara. La nevada és moderada als cims i a la part més nord de la comarca, el vent ha bufat amb certa intensitat al llarg del dia, fet que ha provocat que transportés neu i acabés borrufejant en alguns llocs. Més tard ha començat a nevar feblement sense agafar al terra a les valls d'Àneu. El port de la Bonaigua s'ha de passar amb cadenes. La precipitació al llarg del dia ha estat feble.
Aquest matí quan hem passat pel port de la Bonaigua el termòmetre marcava -7ºC.

La sensació de fred durant tot el dia ha estat notória i la visibilitat reduïda a alta muntanya.
Les temperatures avui no s'han enfilat gaire, fins als 5º al fons de les valls i fins els 8º a Sort, a la resta han voltat els 0º o 1º i la majoria han estat negatives, sobretot  a alta muntanya on les màximes han estat al voltant dels -9ºC. Les mínimes han estat entre -4º i 3º i a alta muntanya els valors han arribat i superat els -12ºC tenint en compte el vent de port la temperatura de sensació és acusada.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP