Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

9 d'abril de 2013 Cel variable

dimarts, 9 d’abril de 2013

Ac lenticulars avui

Dia molt variable amb pas de nuvolades i temperatures que han pujat vers els darrers dies. Al fons de les valls s'ha arribat als 17ºC, a mitja muntanya al voltant dels 11ºC i a alta muntanya encara ha estat baixa amb valors prop d'1ºC. Les mínimes han estat negatives a gairebé tot arreu, amb valors entre -1º i 5º i entre -4,7º i -1º a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP