Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Nevant aquest matí de Vielha a Esterri

dissabte, 6 d’abril de 2013Aquest matí ha començat el dia nevant a Vielha, camí del Pallars Sobirà la nevada s'ha intensificat i a dalt el port la carretera presentava problemes (els panells lluminosos indicaven cadenes) i reduïda visibilitat. Baixant cap al Pallars entre impressionants murs de neus, alguna ullada de sol era visible i en arribar a Esterri d'Àneu el cel ha tornat a quedar gairebé cobert i borrufeja. Com podeu veure a les imatges hi ha molta neu al llarg de tot el port i els bastons indicatius de la carretera encara es troben coberts.
Fotografies d'avui: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP