Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

18 de maig de 2013 Torna la neu

dissabte, 18 de maig de 2013Espot esquí aquest matí

Ambient fred, gris, rúfol, inestable i molt variable el viscut els darrers dies al Pirineu de Lleida, avui amb més precipitacions i també nevades que han baixat de cota i han tornat a deixar les muntanyes totes blanques.

Les quantitats recollides avui: Esterri A. 6,4mm, Planes de Son 9,4mm, Llagunes 13mm, Farrera 19mm, Port Ainé 24,6mm, Alins 10,2mm, Sort 15,1mm, Bonaigua 11,1mm, Salòria 31,6mm.

Les temperatures han estat baixes, les màximes només han arribat als 11ºC a Sort i els 10ºC a Esterri d'Àneu, a la resta entre 4ºC i 7ºC i a alta muntanya han estat negatives tot el dia amb valors màximes de -1ºC i -2ºC. Les mínimes han estat entre 0ºC i 5ºC a les valls i al voltant de -4ºC i -5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP