Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

2 de maig de 2013 Pluges i fresca

dijous, 2 de maig de 2013Allau al barranc de Moredo del dia 27 de febrer 2013 fotografiat per Alejandro Gamarra

El dia ha estat variable amb ruixats aquesta tarda deixant un vespre més tranquil però les temperatures continuen fresques.A hores d'ara hi ha 7ºC a Esterri d'Àneu
La precipitació recollida avui: Esterri 2mm, Planes de Son 2.6mm, Farrera 9mm, Rialp 9mm, Alins 4,6mm, Port Ainé 7mm, Sort 6mm i Certascan 12,2mm.

Les temperatures màximes han arribat als 17ºC a Sort, als 15.6ºC a Esterri, al voltant dels 22ºC a mitja muntanya i al voltant dels 2ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 0ºC i 3,5ºC a les valls i negatives a alta muntanya amb valors fins a -3ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP