Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

21 de maig de 2013 Continua l'ambient fresc i gris

dimarts, 21 de maig de 2013

Imatge de la nostra webcam
Webcam del Refugi d'Amitges
 

Continua la tònica de dies grisos, coberts amb precipitacions tot i que avui amb prou feines ho ha fet, ambient fred per l'època i sembla que continuarà així encara uns quants dies amb més o menys variabilitat.

Les temperatures avui no s'han enfilat gaire i les màximes amb l'excepció de Sort (17,4ºC) no han passat dels 15ºC, dels 10ºC i escaig a mitja muntanya i entre 0ºC i 5ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre -1ºC i 4ºC a les valls i al voltant dels -5ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP