Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 de maig de 2013 Jornada més tranquila

dijous, 23 de maig de 2013

El dia ha estat més tranquil encara amb nuvolades de retenció i vent de nord però les precipitacions han deixat de caure. Les temperatures no acaben de recuperar-se tot i que avui les màximes al fons de les valls han pujat respecte als darrers dies. On no canvien massa és alta muntanya on continuen temperatures màximes de 0ºC i 1ºC i mínimes de fins a -4ºC.
Al fons de les valls les màximes han pujat fins els 20,5ºC a Sort, els 15,6ºC a Esterri A. o 15,3ºC a Farrera, i a mitja muntanya al voltant dels 11ºC amb vent de port.
Per al cap de setmana s'espera millora del temps i acabarà essent assolellat.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP