Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

24 de maig de 2013 Dia fred i un "Horse Shoe"

divendres, 24 de maig de 2013


Núvol ferradura "Horse Shoe" aquesta tarda des del Coll de Comiols

Dia mig ennuvolat però amb predomini de sol a gran part de la comarca i més cobert amb núvols de retenció al vessant nord a tota la carena. L'ambient fred i ventós.
Les temperatures s'han quedat més curtes avui amb màximes que han arribat als 13ºC al fons de les valls excepte a Sort que ha arribat als 16ºC, a mitja muntanya les màximes s'han quedat en alguns casos per sota dels 10ºC i a alta muntanya han estat negatives tot el dia amb valors màxims entre -3ºC i -1,4ºC.
Les mínimes han estat entre 0ºC i 5ºC a les valls i al voltant dels -7ºc i -8ºC a alta muntanya temperatura que amb el vent ha sigut més acusada.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP