Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

29 de maig de 2013 Jornada freda

dimecres, 29 de maig de 2013
Després del breu lapse del diumenge passat amb un dia radiant i assolellat de nou la tònica dominant ha estat l'enorme variabilitat, pluges, ruixats, neu, nuvolades, vent i ambient fred.
Avui mateix les mínimes han estat negatives a gairebé tota la comarca amb valors -0,7ºC a Esterri d'Àneu, -2,1ºC a Planes de Son, 1,1ºC a Sort, però fins a -6,8ºC a Bonaigua o -6,6ºC a Salòria.
Les màximes han arribat als 13ºC al fons de les valls, al voltant dels 8ºC a mitja muntanya i negatives durant tot el dia a alta muntanya amb valors al voltant de -1ºC. Sembla que la caloreta no vulgui arribar encara.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP