Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

6 de maig de 2013 Nuvolades de tarda

dilluns, 6 de maig de 2013
Un dia més amb temps variable i amb una mica d'estones de tot, a hores d'ara el cel és cobert i gris i cauen alguns ruixats en punts de la Vall Fosca, muntanya de Llessui, tònica que es repetirà els propers dies amb dies més grisos i algunes pluges cap a dimecres i dijous. Les temperatures han pujat una mica més vers les d'ahir i les màximes han arribat als 22º i escaig al fons de les valls, al voltant dels 18º a mitja muntanya i entre els 8º i 10º a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 0º i 4º a les valls i al voltant dels 0ºC o negatives a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP