Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

9 de maig de 2013 Arriben noves pluges

dijous, 9 de maig de 2013Arriben noves pluges aquest vespre que afectaran les properes hores, nit i matinada. El radar ens mostra com arriba una tongada de precipitació per l'oest.
Les temperatures màximes han arribat als 17ºC al fons de les valls, als 11ºC a mitja muntanya i entre 4º i 6º a alta muntanya. Les mínimes han estat al voltant dels 2ºC a alta muntanya, dels 7ºC a mitja muntanya i dels 10ºC al fons de les valls.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP