Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Racons per descobrir: l'ermita del Pilar (Faió)

dimecres, 1 de maig de 2013L'ermita del Pilar a Faió està situada sobre un turó que domina l'Ebre en el punt on es troba amb el Matarranya, amb una gran panoràmica de les muntanyes que envolten la conca. A baix dins el riu podem veure entre les aigües el campanar de l'església de San Juan Evangelista de l'antic poble de Faió anegat per les aigües arran de la construcció de l'embassament de Riba-roja.
Fotografies: Ramon&Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP