Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

12 de juny de 2013 Sol i ambient més calorós

dimecres, 12 de juny de 2013


Ja tenim ambient calorós sobretot a les hores centrals del dia on les temperatures s'enfilen fins els 28ºC al fons de les valls, inclús ho superen, al voltant dels 23ºC a mitja muntanya (per sobre de 1.400m) i al voltant dels 14ºC i 15ºC a alta muntanya.
Les mínimes també han pujat i els valors se situen entre 8ºC i 11ºC a les valls i al voltant dels 5ºC a alta muntanya.Els darrers dies són estables, tranquils amb algunes nuvolades sense importància.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP