Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

16 de juny de 2013 Ambient calorós i tranquil

diumenge, 16 de juny de 2013

 


Cap de setmana tranquil, assolellat amb alguns núvols i ambient calorós. A destacar el desglaç i la crescuda important dels rius aquests darrers dies.
Les temperatures màximes avui han arribat fins els 31,2ºC a Sort, 28,8ºC a Esterri d'Àneu, 22,8ºC a Planes de Son, 18ºC a Bonaigua o 15,3ºC a Salòria. A les valls s'han donat amplituds tèrmiques de més de 18ºC.
Les mínimes han estat entre 9ºC i 14ºC a les valls i al voltant dels 8ºC a 9ºC a alta muntanya.

Aquest matí hem pogut veure Altocúmuls castellanus (Ac cas) a Tarragona ciutat, símptoma dels canvis que anuncien per a la setmana que comença.
La espècie "castellanus" són núvols que presenten, al menys en la part superior, protuberàncies cumuliformes en forma de torres que recorden als castells. Aquestes petites torres es recolzen sobre una base comuna i semblen disposades en línia i com millor es veuen és de perfil.
Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP