Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

17 de juny de 2013 Canvi de temps

dilluns, 17 de juny de 2013


La Noguera de Cardós al seu pas per Lladorre, fotografies de Imma Font


Canvi radical, dia ennuvolat, xàfecs, tempestes amb aparell elèctric, ruixats que amb les hores aniran a més. L'ambient ha estat més fresc que ahir. De moment les quantitats recollides no són gaire importants, a Esterri A. 7,6mm, Planes de Son 5,2mm, Llagunes 2,2mm, Farrera 4mm, Espot 6mm, Sort, 1,9mm, Bonaigua 8,9mm.

Les temperatures màximes avui s'han quedat als 28ºC a Sort, 27,7ºC a Esterri d'Àneu, al voltant dels 23ºC a mitja muntanya i al voltant dels 13ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 10ºC i 15ºC a les valls i al voltant dels 9ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP