Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de juny de 2013 Molta fresca

dimarts, 25 de juny de 2013
Cap de setmana molt fresc i continua amb temperatures molt més fresques del que haurien de ser per l'època. A les nits i al matí cal abrigar-se doncs les temperatures mínimes són força baixes amb valors a les valls al voltant dels 3ºC o 4ºC a l'igual que a alta muntanya amb valors similars.
Les màximes arriben als 25ºC a Sort, als 23,9ºC a Esterri d'Àneu, als 18ºC a mitja muntanya i tan sols als 9ºC o 10ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP