Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

3 de maig de 2013 Sol i tranquilitat

dilluns, 3 de juny de 2013Després d'un cap de setmana ennuvolat i desapacible finalment avui el dia ha estat tranquil i assolellat amb temperatures que es van recuperant lentament cap amunt.
Les màximes a les valls s'han enfilat fins els 25,7ºC a Sort, 18,2ºC a Esterri d'Àneu, 20ºC a Llagunes, 20,3ºC a Farrera, 14,3ºC a Port Ainé, a alta muntanya els valors màxims han estat entre 7ºC i 9ºC.
Les mínimes han estat entre 5ºC i 9ºC a les valls i negatives a alta muntanya amb valors entre -2,2ºC i 0ºC.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP