Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 de juny de 2013 Acabem un mes plujós i fresc

diumenge, 30 de juny de 2013


Acaba un mes de juny bastant atípic amb  ambient que ha estat fresc en general, fins i tot fred, fins ben bé la darrera setmana en que les temperatures han començat a pujar. També ha estat un mes amb predomini de dies de cel cobert, plujós, amb desgel important que va provocar un bon ensurt i alguns estralls al llarg dels cursos dels rius, en especial, prop de les capçaleres. Afortunadament no va passar res greu i el riu que encara baixa fort no presenta perill.

El darrer cap de setmana del mes ha estat tranquil, amb alguns núvols alts dissabte i núvols d'evolució diumenge, temperatures fresques de nit i matinada però ambient molt més calorós a migdia, al menys a les valls, ja que a cotes més elevades la sensació era més fresca ajudada pel vent de port que bufava. Les mínimes han estat entre 8ºC i 11ºC a les valls i al voltant dels 6ºC a alta muntanya. Les màximes han estat entre 22ºC i 28ºC a les valls i al voltant dels 15ºC a alta muntanya.
 
Us deixem un resum de la precipitació total recollida durant el mes de juny, com podeu veure la majoria dels registres superen els 100mm.

Resum mensual de precipitació:
Esterri A. 109mm
Planes de Son 130,4mm
Llagunes 139,6mm
Farrera 117mm
Rialp 78mm
Alins 90,8mm
Tavascan embassament 133,8mm
Espot cota 1.959m 107,8mm
Llessui 137,6mm
Sort 83mm
Port Ainé 180mm
Pla de Beret 160,6mm
Estany Gento 186,2mm

Font dades: SMC, cascacota.cat, Món Natura Pirineus, Refugis del Parc Nacional Aigüestortes, Saih Ebro, Skipallars, meteopirineu i pròpies.


Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP