Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

6 de juny de 2013 Ruixats i tempestes

dijous, 6 de juny de 2013

Mapa de llamps avui


El dia ha començat serè i al llarg del matí les nuvolades han anat guanyant terreny fins a deixar el cel cobert, a primera hora de la tarda han arribat els ruixats i les tempestes que en alguns punts han descarregat amb força, provocant esllavissades que han tallat la N 260 a Soriguera.
Encara continua plovent en molts punts del Pallars Sobirà.

Algunes quantitats recollides:
Llagunes 63mm
Port Ainé 48mm
Espot 8,4mm
Farrera 6,8mm
Sort 4,7mm

Les temperatures a migdia han estat suaus a les valls, fins els 25ºC a Sort o 24ºC a Esterri d'Àneu, a alta muntanya les temperatures màximes han arribat fins els 11ºC. Les mínimes han estat al voltant dels 3ºC a alta muntanya i dels 7ºC al fons de les valls.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP