Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

7 de juny de 2013 Arriben canvis

divendres, 7 de juny de 2013


Halo solar aquesta tarda al Coll de Comiols

Arriben nuvolades gruixudes que han cobert el cel totalment i que en les properes hores portaran precipitacions generals i generoses deixant un dissabte passat per aigua. Les temperatures han estat suaus amb valors màxims de 23ºC i 24ºC al fons de les valls i al voltant dels 11ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 6ºC i 8ºC a les valls i al voltant  dels 3ºC a alta muntanya.
Consulteu els avisos del SMC per a demà http://www.meteo.cat/servmet/smp/html/611_08-06-2013_elPallarsSobira.html

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP