Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

8 de juny de 2013 Dissabte amb una mica de tot

dissabte, 8 de juny de 2013


El Tèsol de Son aquesta tarda


Avui hem tingut una mica de tot, o gairebé tot, pluja, sol, fred, vent, neu i alguns llamps i trons molt al sud de la comarca. La variabilitat ha sigut la nota predominant del dia de tal manera que tant aviat es podia veure el sol com acte seguit calia aixoplugar-se.

Els registres de precipitació d'avui:
Esterri A. 15,6mm
Planes de Son 16,2mm
Farrera 16,8mm
Rialp 12mm
Escaló 17,4mm
Alins 13,2mm
Tavascan 14mm
Sort 15mm
Bonaigua 16,2mm

L'ambient ha estat fresc en general, en especial a alta muntanya on les temperatures han estat baixes i ho són  a hores d'ara amb valors al voltant dels 0ºC i per sota zero. En les estones de sol el termòmetre s'ha enfilat una mica al fons de les valls i els valors han arribat fins els 17ºC però en les estones de pluja no es passava dels 9ºC pel que fa a Esterri d'Àneu. Les mínimes han estat al voltant dels 7ºC al fons de vall, dels 3ºC a mitja muntanya i 0ºC a alta muntanya.

Carretera de la Bonaigua aquest matí

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP