Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Ara que arriba la calor...

dijous, 13 de juny de 2013


Ara que ha començat a arribar la calor, que us sembla unes imatges refrescants? flors i fulles congelades dins el gel.
Avui les oscil·lacions tèrmiques han estat prou altes, per exemple a Esterri d'Àneu 18,6ºC amb una màxima 28,5ºC i una mínima de 9ºC. Demà seran una mica més baixes.
A hores d'ara estan caient ruixats i tempestes al pirineu occidental.
A les Planes de Son la màxima ha estat de 22,2ºC i la mínima de 8,7ºC, en aquests moments (22:30h) té 13,3ºC. El desglaç avui ha estat força important i els rius baixen amb molta força.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP