Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Cuita el Sol 2013 en imatges

dissabte, 8 de juny de 2013

Feliu Izard, el creador de la Cuita el Sol

Sortida de les noies i els joves

Els escriptors Pep Coll i Raquel Picolo

Sortida dels noisSortida de la Cuita Infantil


Els "xuxes"
Pararà de ploure?? pensa el Feliu...
Un any més la Cuita el Sol ha omplert els carrers d'Àreu de colors i gent disposada a correr pujant el Monteixo, tot i que enguany les condicions meteorològiques han fet que l'itinerari s'hagi vist modificat. Es fan dues curses, la Cuita al Sol per adults i la Cuita infantil on els més petits de forma no competitiva fan un recorregut molt més curt i on a l'arribada troben una muntanya de "xuxes".
Com ja és tradició la Cursa la inaugura un dels organitzadors, el veterà Feliu Izard; l'escriptor Pep Coll,  amb qui trobarem l'origen de la llegenda dels homes que corren més que el sol que va inspirar aquesta cursa de muntanya i un escriptor convidat, en aquest cas, una escriptora de Cerbi, Raquel Picolo. Després dels seus respectius parlaments, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'alpinista Juanjo Garra recentment desaparegut, i un cop han tocat les 10 campanades de l'església es dóna el tret de sortida.

Durant la tarda, el sol, els núvols, els xàfecs i l'ambient més aviat fresc han protagonitzat que la cuita el Sol es fes sense la presència del mateix, però no hi ha cap problema, està tot estudiat i calculat de tal manera que se sap on es troba la ombra en cada moment. Com ja sabeu aquesta cursa és una milla vertical que consisteix en pujar el Monteixo abans no t'atrapi l'ombra.

Sens dubte, és una jornada festiva que fa reviure el petit poble d'Àreu, capçalera de la Vall Ferrera, el lloc on es troben els cims més alts de Catalunya.

Escrit per Conxi C. per a Meteopallars Blog.
Fotografies: Ramon&Conxi


1 comentaris:

Feliu de Lleida ha dit...

Dr Baylina i Conxi, a més a més, sou un crack de la comunicació. Moltes gràcies

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP