Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Desenterrant el refugi Certascan a 2.240m (Pallars Sobirà)

dilluns, 17 de juny de 2013
Alejandro Gamarra del refugi Certascan a 2.240m ens envia aquestes magnífiques imatges, per  a que veiem com està de nevat el refugi a 16 de juny de 2013 a les portes de l'estiu, demana voluntaris per a que l'ajudin a treure la neu i poder obrir les finestres. El premi és una espectacular panoràmica de la zona i gaudir de l'estany més gran dels pirineus completament congelat.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP