Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Inundacions al Pallars Sobirà

dimarts, 18 de juny de 2013

Us deixem aquestes imatges que ens han fet arribar de la Noguera Pallaresa, la Noguera de Cardós, l'Escrita, tots ells al Pallars Sobirà, on la crescuda dels rius estan afectant ja moltes zones, carreteres i ponts que s'ha endut com el d'Àreu a la Vall Ferrera. La situació és delicada a hores d'ara a totes les valls. Hi han llocs sense llum i els escolars han tornat cap a casa abans d'hora. El desgel i les pluges que cauen les darreres hores han fet augmentar perillosament els cabals dels rius que s'estan desbordant en molts punts.

Gràcies per les fotografies a Imma Font, Salva Tomàs, Jaume Mora, Jan Gamarra i Jordi Lladós.

1 comentaris:

Josep Delhort ha dit...

Això era d'esperar, tots molt contents per la neu i envasaments plens però no se si no es tenia en compte el desgel, i que hi hagués pluja amb temperatures mes o menys altes tot era molt bonic però podia haver sigut més previst fa una setmana que ho estava preveient.
Al menys no hi ha hagut cap persona ferida ni morta

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP