Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

14 de juliol de 2013 Continuen les tempestes

diumenge, 14 de juliol de 2013


Després d'uns quants dies de xàfecs i tempestes de tarda al Pirineu continuem amb la mateixa tònica i sembla que durarà uns quants dies més. Cada dia es van recollint litres, algunes quantitats més destacables, acompanyats d'aparell elèctric i en alguns casos calamarsa, com fa un parell de dies a Espot. Ahir al Salòria van caure uns 40mm, 31 d'ells en 30 minuts. Les tempestes són fortes i cal anar amb precaució.

Les quantitats recollides avui han estat més petites pel que fa al Pallars Sobirà, 16,3mm a Bonaigua, 5,8mm a Llagunes, 2mm a Esterri d'Àneu, 2,5mm a Sort.
Les temperatures s'han quedat més curtes i un cop passen les tempestes la baixada es nota força. Les màximes avui han arribat als 28ºC a Sort, 26,2ºC a Esterri d'Àneu, 23ºC a les Planes de Son, 18ºC a Port Ainé o 13ºC a alta muntanya. En aquests moments les temperatures que hi ha són fresques, totes per sota dels 20ºC.
Les mínimes han estat entre 9ºC i 11ºC a les valls i al voltant dels 7ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP