Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

19 de juliol de 2013 Un dia més de tempestes i xàfecs

divendres, 19 de juliol de 2013Nuvolades aquesta tarda a Esterri d'Àneu

Tota una setmana de tempestes i xàfecs de tarda que afecten a diferents punts de forma irregular han deixat per exemple a Esterri d'Àneu els següents registres:
dia 14: 7,6mm
dia 15: 0mm
dia 16: 8,2mm
dia 17: 4mm
dia 18: 0,4mm

Avui altre cop les tempestes han aparegut, si bé no han afectat tant de manera general ni han estat tan fortes com en dies anteriors, al menys pel que fa al Pallars Sobirà. Els registres de precipitació d'avui han estat a Farrera 2,8mm, Port Ainé 7,2mm.
Les temperatures continuen en la línia de ser molt suaus a migdia i fresques tant de tarda com de matí, les màximes avui han arribat als 27,3ºC a Sort, 25,3ºC a Esterri d'Àneu, 22ºC a Planes de Son 17,2ºC a Port Ainé i 11ºC o 12ºC a alta muntanya. Les mínimes han estat entre 8ºC i 12ºC a les valls i al voltant de 7º o 9ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP