Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

20 de juliol de 2013 Tarda de xàfecs i tempestes

dissabte, 20 de juliol de 2013
Després d'una tarda de tempestes i xàfecs afectant al Pallars Sobirà (també de matinada s'han donat tempestes en alguns punts) han deixat 16,4mm a Esterri d'Àneu, 44mm a Planes de Son, 54,8mm a Estaron, 2,6mm a Sort.

Les temperatures molt suaus i fresques durant tot el dia només han pujat a les hores centrals del dia abans de que comencessin els xàfecs, després de les diverses tempestes les temperatures s'han quedat al voltant dels 14ºC al fons de les valls d'Àneu i al voltant dels 10ºC a mitja muntanya. Res de calor ni xafogor.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP