Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

23 de juliol de 2013 Tempestes i xàfecs

dimarts, 23 de juliol de 2013

Fotografies d'aquesta tarda fetes des de La Mussara (Tarragona)Nova tongada de xàfecs i tempestes afectant irregularment diversos punts del pirineu però que acaben escombrant tota la zona, en diferents episodis tempestuosos.

Les quantitats recollides fins les 20h: Esterri d'Àneu 8,2mm, Planes de Son 14,6mm, Farrera 9mm, Port Ainé 25,6mm, Rialp 4mm, Sort 5,9mm Escaló 5mm o Espot 6,4mm.

Les temperatures no pugen gaire i només ho fan al matí als voltants del migdia, quan comencen els episodis de tempesta baixen i a hores d'ara les temperatures són fresques arreu amb valors per sota dels 20ºC al fons de les valls i més baixos a alta muntanya. Les màximes han arribat als 30,5ºC a Sort, però la resta com per exemple Esterri s'ha quedat en 25,5ºC, a mitja muntanya al voltant dels 22ºC i a alta muntanya al voltant dels 15ºC gens de calor. Les mínimes han estat baixes com cada dia amb valors entre 9ºC i 13ºC a les valls i al voltant dels 9ºC a alta muntanya.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP