Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

25 de juliol de 2013 Arriba calor

divendres, 26 de juliol de 2013

Finalment després d'un munt de dies amb xàfecs i tempestes torna la tranquilitat i avui ho ha fet amb temperatures més altes que les de les darreres setmanes. Les màximes han arribat fins els 32,6ºC a Sort, 30,6ºC a Esterri d'Àneu, 25,9ºC a Planes de So, 23ºC a Port Ainé, 19ºC a Bonaigua i 15,9ºC a Espot 2.520m.
Les mínimes han continuat sent fresques i amb poca o gens de diferència respecte a les de dies anteriors, entre 10ºC i 15ºC a les valls i al voltant dels 11ºC a alta muntanya.
Sembla que la calor serà la nota predominant els propers dies.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP