Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

28 de juliol de 2013 Temperatures més fresques avui

diumenge, 28 de juliol de 2013

Avui ha estat un dia tranquil en general, amb nuvolades que han deixat petits ruixats tant a la matinada passada com aquest vespre que ha deixat un bonic doble arc de Sant Martí visible des de molts punts del Sobirà i del Jussà. El vent ha continuat bufant, no tan fort com el d'ahir però s'ha deixar sentir. Cap de setmana fresc i molt suportable en contrast amb la calorada que es pateix a la costa mediterrània, res a veure una vegada més.

Si bé avui les temperatures mínimes han estat més elevades que les dels darrers dies, les màximes s'han quedat més curtes, essent la més alta de 27,7ºC a Sort (ahir va ser de 31,6ºC), a hores d'ara són fresques a tot arreu de la comarca i no superen els 20ºC. A alta muntanya amb prou feines hi ha hagut amplitud tèrmica i s'han mantigut força fresques tota la jornada.

Les mínimes han estat entre 12ºC i 16ºC a les valls i al voltant dels 8ºC o 9ºC a alta muntanya. Les màximes han arribat als 26º o 27ºC al fons de les valls, als 20ºC a mitja muntanya i tan sols entre 10,9ºc i 15ºC a alta muntanya. Recordem que a més a més bufava el vent.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP