Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

30 de juliol de 2013 Sol i més calor

dimarts, 30 de juliol de 2013


Sorre - el poble de Gran Nord


Jornada plenament anticiclònica, tranquila, assolellada amb ambient més calorós però encara molt suportable tot i que els propers dies apunta força calor.
Avui les màximes s'han enfilat una mica però cap a superat els 30ºC, a Sort 28,5ºC, a Esterri 29,8ºC, Farrera 25,5ºC, Llagunes 24,8ºC, Planes de Son 23,4ºC, Port Ainé 21,3ºC, i a alta muntanya per sobre dels 2.200m temperatures màximes de 16ºC realment fresquetes.
Les mínimes han estat més baixes avui, amb valors entre 6ºC i 10ºC a les valls i entre 4ºC i 7ºC a alta muntanya, bastant fredes.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP