Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

31 de juliol de 2013 Sol i tranquilitat

dimecres, 31 de juliol de 2013

Acabem el mes amb tranquilitat, sol i calor a les hores centrals del dia però les matinades i les nits continuen sent fresques i agradables. Les màximes avui han arribat als 31,2ºC a Sort i Esterri, 29ºC a Farrera, 25,7ºC a Planes de Son, 22,8ºC a Port Ainé, a alta muntana les màximes s'han quedat als 18ºC.
Les mínimes han estat una mica més baixes que ahir, entre 7ºC i 12ºC a les valls i al voltant dels 11ºC a alta muntanya.

Resum mensual de precipitació: 
Esterri A. 103mm
Planes de Son 141,4mm
Llagunes 139,2mm
Farrera 113,81mm
Port Ainé 203,8mm
Rialp 170mm
Monternatró 216,4mm
Llessui 172,2mm
Sort 142,2mm
Estany Gento 133,2mm

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP