Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Antiallaus destrossats al Pallars Sobirà

dimecres, 3 de juliol de 2013


Les pantalles antiallaus que es veuen al llarg de la carretera del port de la Bonaigua (Pallars Sobirà) després d'aquest hivern de neu excepcional en que han arribat a quedar totalment cobertes i que la neu superava la seva alçària i les tapava (mireu com es veu de petita una persona al costat d'aquestes instal·lacions); ara un cop el desgel ha fet marxar gairebé tota la neu podem apreciar com han quedat, moltes d'elles malmeses.
Fotografies: Ramon i Conxi

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Objectiu: TUNEL DE LA BONAIGUA
http://esterrianeu.ddl.net/tunel/index.html


"El clima barreja i confon, d'una manera única, totes les estacions, de tal manera que tot l'any sembla una eterna primavera"
Tarraco civitas ubi ver aeternum est - Lucio Floro Segle II d.c.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP