Copyright Meteopallars . Amb la tecnologia de Blogger.

Imatges comparatives al refugi i llac de Certascan 2012-2013

dijous, 4 de juliol de 2013
Us deixem aquestes imatges comparatives que ens ha fet arribar Alejandro Gamarra, entre 2012 i 2013 del mateix lloc, el refugi i el llac de Certascan, en gairebé les mateixes dates. Les imatges són prou explícites de la gran diferència en l'acumulació de neu entre un any i un altre.
Fotografies propietat de: Alejandro Gamarra.

Formulari de contacte

Nom

Correu electrònic *

Missatge *

Pyrene, la llegenda dels Pirineus.
Explica la llegenda que la deessa Pyrene que dóna nom a la serralada pirinenca era una bella nimfa dels manantials que fou designada per Zeus per a custodiar les aigües cristal·lines d'una vall.
En les muntanyes properes hi vivia Gerió, un monstre de tres caps entossudit en obtindre els favors de Pyrene que fugint d'ell es va endinssar al gran bosc del nordest d'Ibèria. Gerió, llavors, va fer cremar el bosc i Pyrene decidí quedar-s'hi i va morir.
Hèrcules, enamorat de Pyrene i molt entristit per la seva mort, aixecà una formidable tomba de pedra en forma de serralada que anava des del mar Cantàbric fins a la Mediterrània, i en memòria eterna a la seva estimada Pyrene li donà el nom que la recordarà per sempre: PIRINEUS.

Seguidors

  © Blogger templates Newspaper by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP